V roce 1776 Trinidad, tehdejší španělská kolonie, konečně otevřel své břehy francouzským plantážníkům z východokaribských ostrovů. To byl začátek proměny Trinidadu ze španělského zapadlého místa v nejnovější oblasti cukrové plantáže.
Rok 1787, milník, který rum Angostura® 1787 oslavuje, byl přelomovým obdobím, protože tehdy byl na panství Lapeyrouse založen vůbec první cukrovar na Trinidadu.
Toto znamenalo nevyhnutelný vzestup Trinidadu k vrcholům výroby kvalitního rumu. Během 17. a 18. století plantážníci dávali přednost evropským dováženým nápojům; do konce 18. století se rum stal všeobecně populárním.
Angostura® 1787, vynikající rum k popíjení, připomíná založení prvního cukrovaru v zemi.
Barva: mahagonová.
Vůně: banán, sušené ovoce, dub, tóny jablek.
Chuť: sušené švestky, dubové tóny, karamelový nádech.